+359 895 588 351 mpa.svoboda@gmail.com

Международна психотерапевтична организация “Свобода”

  Поръчай обаждане

  Нашият екип

  Павел Александрович Одиноков

  pavel-odinokov_prevРъководител на Международната психотерапевтична организация „Свобода“. Завършил Омския държавен университет със специалност психология. Психолог, преподавател по психология. Работи със зависими от 2001 г.

   

   

   

  Наталия Юриевна Одинокова

  natasha-odinokova_prevПсихолог, психотерапевт. Има висше образование. Завършила Омския държавен университет, специалност психология. Работи със зависими от 2001 г.

   

   

   

  Иля Елистратов

  помалка

  Ръководител програма психосоциална рехабилитация. От 2012 г. работи в областта на професионалната помощ на наркозависими, алкохолици, полизависими и техните семейства. Сертифициран консултант по химическа зависимост. Завършил Международната школа по практическа психотерапия Криндачи. Стаж във Фондация „Стефан Батори“ 2016-2018г; Варшава, Полша. От 2012-2015г консултант за преодоляване на химическата зависимост в рехабилитационния център „Свободен живот“ Русия, Новосибирск. От 2015 – понастоящем ръководител на програмата за психосоциална рехабилитация на химически зависими към фондация МПА „Свобода“ България.

  Доц. д-р СНЕЖА ЗЛАТЕВА ЗЛАТЕВА, д.м – Завършва медицина във ВМИ-Варна (1982г). От 1989г. има придобита специалност по вътрешни болести, а от 1996г специалност по клинична токсикология. Придобива образователна и научна степен „доктор“ по научната специалност Токсикология през 2005г. Доцент и Ръководител на Клиника за остри отравяния и токсикоалергии на Военноморска болница Варна от 2007 година до сега. Има над 60 научни публикации, съобщения и доклади по проблемите на клиничната токсикология, кожни токсични увреждания, експериментални изледвания в областта на екстрахепаталния метаболизъм на токсичните вещества и зависимостите. Член на Асоциация „Българска Клинична токсикология“, на научното дружество на токсиколозите „Евротокс“, на дружеството по „Авиационна морска и космическа медицина“, основател на НПО „Сдружение „Живот без алкохол” и Фондация „Суицидопревенция”. Ръководи ЦСРИ за зависими към алкохол на Сдружение „Живот без алкохол” гр. Варна.

  Д-р ЕКАТЕРИНА КОЛЕВА БОРИСОВА – Завършва медицина през 1992 г. в МУ гр. Стара Загора. Специализира психиатрия и работи като психатър в Отделение по неврология и психиатрия на МБАЛ-Варна от 2008 година. Има квалификации по когнитивно-поведенческа терапия, фамилна психотерапия, позитивна психотерапия, психодрама, хипнотерапия, зависими пациенти, репрудоктивна медицина и майчино здравеопазване. Активна работа със зависими пациенти от 2008 година. Психиатър към ЦСРИ на Сдружение „Живот без алкохол” и Фондация „Суицидопревенция”. Член на Българската психиатрична асоциация.

  https://addictionfree.bg/kontakti/

   

  Последни публикации

  23.10.2021

  Пост абстинентен синдром

  В периоди на по-малко стрес симптомите на пост-абстинентен синдром се изразяват доста слабо. При висок стрес те се връщат и се проявяват с пълна сила. Ако човек не знае за пост-абстинентния синдром на отнемане, лесно може да повярва, че започва да полудява . В един момент той се чувства страхотно, а след това има стресова […]

  прочети повече
  22.10.2021

  Хронично заболяване

  Химическата зависимост е болест. Тя бавно и предсказуемо се развива и напредва с времето. Това е хронично заболяване и си остава до края на живота. Тя никога не си тръгва. Независимо от това колко дълго химически зависимият човек към алкохол или наркотици се въздържа, промените в мозъка и нервната система, които са в основата на […]

  прочети повече
  18.10.2021

  Зависимостта е болест

  Да бъдеш зависим е нито правилно, нито грешно просто означава , че си такъв. Хората страдащи от зависимост не са виновни повече от тези, които имат коронарна болест на сърцето, рак или диабет. Зависимостта е заболяване, при което няма човешка вина. Ако той вярва, че я е развил защото нещо е погрешно или дефектно в […]

  прочети повече