+359 895 588 351 mpa.svoboda@gmail.com

Международна психотерапевтична организация “Свобода”

  Поръчай обаждане

  Пост абстинентен синдром

  В периоди на по-малко стрес симптомите на пост-абстинентен синдром се изразяват доста слабо. При висок стрес те се връщат и се проявяват с пълна сила. Ако човек не знае за пост-абстинентния синдром на отнемане, лесно може да повярва, че започва да полудява . В един момент той се чувства страхотно, а след това има стресова ситуация – и мозъкът му не работи. Много възстановяващи описват това като пребиваване в „токсична мъгла“. Ако той е в стрес за дълги периоди от време, той може да покаже склонност към суицидни мисли, да страда от безсъние и в крайна сметка да стигне до физически и емоционален колапс.

  Повечето възстановяващи се не са готови за това. Никой никога не им е казвал за пост-абстинентния синдром Те мислят, че след няколко седмици мозъците им се нормализират. Те започват да мислят, че тези явления означават, че са полудели или не работят правилно по възстановяването си.

  Когато симптомите излязат извън контрол, те често се наричат „признаци на срив“ или „подготовка към употреба“.

  Както и да наричате тези симптоми, важно е да признаете, че повечето (ако не всички) възстановяващи се от химическа зависимост хора ги изпитват. Приблизително една трета от всички химически зависими имат много лек пост-абстинентен синдром. Симптомите са налице, но те са минимални. Те се възприемат като досадни малки неща и могат лесно да бъдат преодолени с малко допълнително усилие. Тези симптоми са лесни за справяне без заплаха за трезвостта. Важно е болния да бъде ангажиран с възстановяването си.

  Консултации за лечение и рехабилитация може да получите на номер:

  +359 895 588 351 Павел Одиноков 📲

  Сподели
  •  
  •  
  •