+359 895 588 351 mpa.svoboda@gmail.com

Международна психотерапевтична организация “Свобода”

Детоксикация

В процеса на спирането след продължителна употреба на алкохол или наркотици, възниква абстинентен синдром, който може да бъде облекчен по естествен или медикаментозен път.

Детоксикациясе нарича процесът на естествено или медикаментозно премахване на токсините от организма. Детоксикацията е първата стъпка към оздравяването, необходимо условие за начало на рехабилитационния процес. Тя позволява на пациента да се освободи от физическата зависимост. При естествена детоксикация организмът сам се почиства като извежда токсините чрез черния дроб, бъбреците, белите дробове, порите на кожата и червата.

В нашия център широко се прилагат физиотерапевтични методи, стимулиращи естествения процес на детоксикация. Става дума за балнеотерапия, spa-процедури, комплекс от лечебна гимнастика, и дихателни упражнения.

Какво да се прави, когато организмът е силно отровен?Не са редки случаите, когато след дълга злоупотреба със спиртни напитки, се повишава рискът пациентът да не издържи естествената детоксикация. При такива обстоятелства се препоръчва курс на медикаментозна детоксикация. Нашите специалисти ще ви окажат помощ за процедурата. Курсът на детоксикация ще мине под наблюдението на висококвалифициран и опитен персонал, съставен от наши партньори.

Процедурата может да се организира и при предварителна заявка.

Последни публикации

12.01.2021

Терапевтичен център Свобода

 Индивидуалната психология изхожда от чувството за малоценност; но днешният човек не страда толкова от чувството, че е по-малко ценен от някой друг, а по-скоро от чувството, че битието му няма смисъл. Това чувство за безсмислие в днешно време изпреварва чувството за малоценност, що се отнася до етиологията на невротичните заболявания.

прочети повече