+359 895 588 351 mpa.svoboda@gmail.com

Международна психотерапевтична организация “Свобода”

  Поръчай обаждане

  Лечение на алкохолизъм

  В борбата с алкохолизма в пълна степен важи твърдението, че сам човек не може да се справи с проблема. Но заедно можем да направим това, което не е по силите на всеки един поотделно.

  В «Свобода-център»се използват съвременни европейски методи за лечение на алкохолици. Индивидуалният подход към всеки пациент и професионализмът на нашите специалисти ще помогнат да се преодолее зависимостта.

  Диагнозата «алкохолизъм» – това е отговорно решение, установяването му и началото на лечението са в компетенциите на психиатъра-нарколог и следващият важен етап е лечението в рехабилитационен център.

  Психолозите и екипът от терапевти в нашия рехабилитационен Център използват комбинирани методики на лечение. То е базирано на създаването и задържането в заболелия мотивация за трезвост, когато той сам разбира, че си струва да спре да пие. Това е най-важната част от лечението, тъй като без правилна мотивация всичко, включително и медикаментозните манипулации, ще са безполезни. Но и само с една гола мотивация човек няма да бъде здрав, достатъчна е една малка колизия и болният отново ще протегне ръка към бутилката.

  • Най-важната част на лечението е у заболелия да се появи мотивация за трезвост. Той сам да разбере, че си струва да спреда пие.

  Паралелно специалистите от Центъра работят със съзависими – членове на семействата и близки, с които пациентът прекарва повече от времето си. Професионалният психолог ги консултира как да създадат около болния такава атмосфера, в която няма да има място за почерпка.Близките могат да помогнат да се запази ремисията колкото се може по-дълго. Правилното отношение към бившия зависим – това е най-важния момент както от социалната, така и от физическата рехабилитация.

  Комплексното лечение на алкохолизма в нашия Център е насочено към избягване на срив под точните препоръки на екипа от терапевти.

  Консултации за лечение и рехабилитация може да получите на номер:

  +359 895 588 351 Павел Одиноков 📲

  Последни публикации

  23.10.2021

  Пост абстинентен синдром

  В периоди на по-малко стрес симптомите на пост-абстинентен синдром се изразяват доста слабо. При висок стрес те се връщат и се проявяват с пълна сила. Ако човек не знае за пост-абстинентния синдром на отнемане, лесно може да повярва, че започва да полудява . В един момент той се чувства страхотно, а след това има стресова […]

  прочети повече
  22.10.2021

  Хронично заболяване

  Химическата зависимост е болест. Тя бавно и предсказуемо се развива и напредва с времето. Това е хронично заболяване и си остава до края на живота. Тя никога не си тръгва. Независимо от това колко дълго химически зависимият човек към алкохол или наркотици се въздържа, промените в мозъка и нервната система, които са в основата на […]

  прочети повече
  18.10.2021

  Зависимостта е болест

  Да бъдеш зависим е нито правилно, нито грешно просто означава , че си такъв. Хората страдащи от зависимост не са виновни повече от тези, които имат коронарна болест на сърцето, рак или диабет. Зависимостта е заболяване, при което няма човешка вина. Ако той вярва, че я е развил защото нещо е погрешно или дефектно в […]

  прочети повече